Az Ericssont választotta kiemelt szállítójának a British Telecom

forrás Prim Online, 2005. május 3. 14:32
Az Ericsson telefonos softswitch (programozható kapcsolóberendezés) megoldása stratégiai szerepet játszik a British Telecom (BT) XXI. századi, teljesen IP-alapú hálózatának (21CN) fejlesztésében. A BT bejelentette, hogy jó nevű, kiemelt szállítókkal kíván a 21CN-re vonatkozó megállapodásokat kötni a nyár folyamán.
A BT 21CN kezdeményezése a világ legambiciózusabb távközlési projektjei közé tartozik. Az Ericsson innovatív és rugalmas megoldást szállít a BT-nek, amely kielégíti a BT igényeit, illetve támogatja a konvergens multimédiás hálózatra vonatkozó elképzelését.

A BT-nek a jövőt megcélzó 21CN beruházása élénkíti a rétegzett architektúra globális fejlődését és telepítését. A rétegzett architektúra szállítja a telefonos, adatátviteli és multimédiás szolgáltatásokat. A stratégia a hálózat konszolidálásából adódó gazdasági előnyt is jelent, hiszen a hálózat megőrzi teljes körű működési rugalmasságát, miközben megfelel a tetszőleges bővíthetőség, rugalmasság és távközlési szintű szolgáltatásminőség támasztotta szigorú követelményeknek.