A Sony piacra dobta közvetlen DVD-felvevő kameráját

Milkovits Gábor, 2005. május 9. 21:40
A Sony piacra dobta a tavaly év végén bemutatott DCR-DVD7E digitális kamkordert, amely közvetlenül a DVD lemezre rögzíti a képet.
A digitális videokamera sajátos kerekded formatervezése így nem véletlen, hiszen el kell férnie benne a kép- és hanghordozó médiumnak, azaz a DVD lemeznek is. A kamera nagy előnye, hogy nincs szükség PC-re illetve DVD-íróra ahhoz, hogy az általa felvett képeket azonnal bármilyen szabvány DVD-lejátszón meg lehessen tekinteni. A készülék hátoldalán egy 2,5”-es LCD kijelző található a képkereséshez, ami még inkább hasonlóvá teszi az elsősorban állóképek rögzítésére alkalmas digitális fényképezőgépekhez. A látszólag nem túl komoly kamerát sejtető külső ellenére a kisméretű Sony DCR-DVD7E egy 10-szeres optikai zoom-os Carl Zeiss Vario-Tessar lencsével van felszerelve. A készülék a DVD-R, a DVD-RW, a DVD+R és a DVD+RW formátumokat egyaránt támogatja.

Az új Sony kamkorder áráról, annak ellenére, hogy napokon belül megjelenik az európai üzletekben, egyelőre meglehetősen ellentmondásos információk vannak forgalomban: a Pocket-Lint nevű weboldal szerint 600 dollár körüli összegbe kerül majd, a Gizmodo viszont úgy tudja, hogy ára minimálisan 1200 dollár körül lesz.