A Huawei rendszerintegrátora a Synergon

Kovács Attila, 2005. május 11. 14:51
A Synergon Informatika Rt. 2005. első negyedéves pénzügyi eredményeiről tartott mai sajtótájékoztatóján Száray Lóránt vezérigazgató többek között bejelentette, hogy a Synergon regionális megállapodást kötött a Huawei kínai hálózati eszköz gyártó céggel, amely Magyarország mellett Szlovákiára, Csehországra és Horvátországra is kiterjed.
„Ezt a fajta együttműködést kerestük és találtuk meg. Sok ígéretes terméküket fogjuk forgalmazni, közülük is kiemelhetem az ADSL-t, az újgenerációs (NGN) hálózatokat, illetve az optikai hálózatokat és elemeiket”—mondta a vezérigazgató, aki kérdésre válaszolva a Cisco 90 napos határidejű szerződés-felmondásáról szólva hangsúlyozta, a régi jó kapcsolatot a jövőben is szeretnék fenntartani, a tárgyalások a Cisco Magyarország és a Synergon között jelenleg is folynak. Ezek annál is inkább eredményesek lehetnek, hiszen a Synergont a közelmúltban 2004. évi eredményes Cisco partnerségéért a „hálózati biztonság” kategóriában kitüntetéssel jutalmazta a Cisco Magyarország.

Száray Lóránt így foglalta össze az első negyedévet: új működési modell – regionális management board; hatékony működés csoport- és lokális szinten egyaránt; az árbevétel csökkent, a szolgáltatás-tartalom viszont 37%-kal nőtt; az adózás utáni eredményben 3%-os a javulás; a termékfejlesztésben leginkább aktív az önkormányzati és egészségügyi üzletág; Fibex: 10%-os piacbővülés és horvátországi képviselet megnyitása; Infinity: a tervezettnél kisebb mértékű volt a visszaesés; Span: enyhén javuló piaci környezet.

A további tervekről Czakó Ferenc elnök a következőket mondta: cél a szolgáltatás-tartalom növelése, a tanácsadás jellegű tevékenység erősítése, az üzletfejlesztés fókuszában a kiskereskedelem, portál-technológia, önkormányzati és egészségügyi alkalmazások állnak. Nagy fejlődési lehetőséget látnak a hálózati piacban. Továbbra is cél a magasabb hozzáadott értékű fejlesztések, projektek végrehajtása.