Új, rugalmasan átalakítható Epson lézernyomtató kis munkacsoportoknak

forrás Prim Online, 2005. május 13. 18:08
Az Epson egy új lézernyomtató-családot mutatott be, amely lehetővé teszi a vállalatok számára az igény szerinti áttérést a fekete-fehérről a színes nyomtatásra.
A vásárló számára kedvező, hogy költségtakarékos fekete-fehér nyomtatási lehetőséghez juthat, de szükség esetén új készülék megvásárlása nélkül is áttérhet a színes nyomtatásra. A termékcsaládba az Epson AcuLaser 2600N és az Epson AcuLaser C2600N tartozik. A megoldás időtállóságát garantálja, hogy később szükség esetén színes nyomtatóként is használható. Az Epson AcuLaser 2600 N 2005 májusában kerül forgalomba Magyarországon 229 000 forintos áron. Az Epson Epson AcuLaser C2600N 269 000 forintba kerül.

Az Epson AcuLaser 2600N fekete-fehér lézernyomtató, alapvetően fekete-fehér nyomtatásra. Könnyű azonban áttérni vele a színes nyomtatásra. Szükség esetén színekben gazdag, kiváló minőségű dokumentumok készíthetők vele, mindössze a színes tonerkazettákat kell használni. Ha kifogy valamelyik színes kazetta, továbbra is mód nyílik a fekete-fehér nyomtatásra.

Az Epson AcuLaser 2600N költséghatékonyan működtethető, de ez nem megy a minőség rovására. A színes tonerkazetták beszerelését követően azonnal lehetőség nyílik a színes nyomtatásra. A színes nyomatok gazdag színekben tündökölnek, és még festékmaradvány sem kerül a papírra.

Az Epson AcuLaser 2600 fekete-fehérben akár 30 oldal/perces sebesség elérésére is képes. Az első fekete-fehér lap mindössze 9 másodpercen belül elkészül, tehát ezek a készülékek gyorsabbak a jelenleg kapható fekete-fehér lézernyomtatók java részénél. Az AcuLaser 2600N rendkívül nagy papírbefogadó képességgel is rendelkezik, alapkiépítésben 650 lap fér el benne. Nagyobb folyamatosan nyomtatott munkák esetére 1150 lapra is megnövelhető a papírkapacitás.

Egy-egy fekete és színes festékkazettával akár 5000 oldal is kinyomtatható. Négy fekete kazetta használata esetén akár 20 000 lapot is el lehet készíteni vele, mielőtt tonerkazettát kellene cserélni. A működés menete részletesen leolvasható a nagyméretű LCD kijelzőről.