Hatályos jogszabályok ingyenesen a FigyelőNeten

forrás Prim Online, 2005. május 13. 18:50
A FigyelőNet hírportál megújulásának egyik legfontosabb elemeként, új szolgáltatásként útjára indul Magyarország első ingyenes online törvénytára. Az ingyenes törvénytár a hasonló fizetős kiadványokhoz hasonlóan a teljes magyar joganyagot kereshető és hatályosított formában tartalmazza.
A FigyelőNet hírportál és az Opten Informatikai Kft. cég- és jogi információs szolgáltató együttműködésének köszönhetően 2005. május 11-től a www.fn.hu "Törvénytár" aloldalon Magyarországon először ingyenesen elérhetővé vált a hatályos teljes magyar joganyag.

"A jogszabályok nem ismerete nem mentesít azok betartása alól, de eddig Magyarországon az állampolgárok számára sehol nem volt elérhető a teljes hatályos joganyag, így nem tudott érvényesülni az információkhoz való hozzájutás joga" - mondta döntésükről Bálint Viktor, a májustól új formában jelentkező, megújult FigyelőNet főszerkesztője. A megújult FN-en elérhető Törvénytár mostantól az ingyenességet és a szabad hozzáférést biztosíthatja, mégpedig egyszerűen kezelhető, felhasználóbarát formában.

A Törvénytár megjelenésével párhuzamosan teljes egészében átalakul és megújul a hírportál. Az oldal felépítése átláthatóbbá válik, lehetővé téve, hogy az olvasók a korábbinál több információt érjenek el. Nagyban könnyítik a használhatóságot az olvasóbarát funkciók, mint amilyen a betűméret állítása vagy a kedvenc cikkek gyűjtésének lehetősége.