Oracle szakértői központ a közintézmények informatikai fejlesztéseinek támogatására

forrás Prim Online, 2005. május 17. 12:21
Az Oracle bejelentette, hogy létrehozza új szakértői központját, amely a közszolgálati informatikai rendszerek bevezetését fogja támogatni az Európai Unióhoz újonnan csatlakozott országokban. A budapesti központú szervezet a közintézmények számára elérhetővé kívánja tenni mindazt a tudást, amelyet az Oracle a különböző európai közszolgálati projektek során halmozott fel. A kezdeményezés a tíz új uniós ország mellett Horvátország, Románia, Bulgária, Törökország és a balkáni térség többi államának központi, regionális, illetve helyi kormányzati szerveit érinti.
Az Oracle a közép- és kelet-európai közszolgálati szféra vezető szoftverszállítójaként már eddig is jelentős tudást halmozott fel a különböző nemzetközi – ezen belül számos Európai Uniós – közigazgatási projektek során. A cég új tanácsadó központjában speciális ágazati ismeretekkel rendelkező szakemberek adnak majd tájékoztatást az európai és nemzetközi gyakorlatban leginkább bevált módszerekről, közreműködnek az állami szférában folyó projektek előkészítésében, illetve támogatják az Oracle rendszerbevezetésért és projektmegvalósításért felelős csapatainak munkáját.

A központ június 1-jén kezdi meg működését, és az első időszakban a különböző kincstári rendszerek, a vámhivatalok, adóhivatalok és statisztikai hivatalok rendszerei, a lakossági ügyfélszolgálati központok, valamint a mezőgazdasági és a szociális információs rendszerek kialakításában kíván segítséget nyújtani.