Varázslatos szélessávú világ

forrás Prim Online, 2005. május 23. 19:36
Több ezren vettek részt a 2005. május 20-án első alkalommal megrendezett Szélessávú Internet Napon, ahol koncertek, online vetélkedők és változatos szórakoztató programok várták a látogatókat a budapesti Millenáris Parkban.
2005. május 20-án a Millenáris Park adott otthont az Informatikai és Hírközlési Minisztérium által szervezett Szélessávú Internet Napnak, amely egyben a minisztérium eMagyarország Roadshow-jának nyitánya is volt. A közönségnapon a roadshow műholdas kapcsolattal ellátott eMagyarország-kamionja és a technika legújabb "csodái" várták a látogatókat.

A rendezvényen piaci cégek is jelen voltak, amelyek új fejlesztéseikkel és különlegességekkel kápráztatták el a nagyközönséget. A UPC standján "táncoló szőnyegen" mérhették össze tudásukat a jelentkezők, részt vehettek a chello Aréna online stratégiai játékaiban vagy akár virtuális utazáson is. A T-Online óriás digitális nappalijában kvízjátékok és ingyenes internetes képzés várta a látogatókat, míg a standnál a közönség többek között Kepes Andrással és Réz Andrással cseveghetett. A Sanoma online divíziója a Startlap, a Citromail és a TeszVesz portállal képviseltette magát. Az ide látogatók a nap során számos érdekes vetélkedőn, online liciten vehettek részt, és kirakhatták az ország legnagyobb puzzle-jét is. A helyszínen nagy népszerűségnek örvendett a Euroweb online telefonja, a NeoPhoneX, a Wiera vezeték nélküli internet szolgáltatása és az Interware online játékai. A látogatók kipróbálhatták a Pannon GSM videotelefonját és az Albacomp vezeték nélküli laptopjait, míg a helyszínen készített digitális fotók százait haza is vihette a nagyközönség a Hewlett-Packard digitális nyomtatójának köszönhetően. Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium standján a cybersport játékok világszinten is ismert magyar virtuózaival, a Team Hungary tagjaival játszhattak az érdeklődők.

A parkban többek között a GTS-Datanet internetkávézója, szélessávú versenyautó-pálya, Pannon mobil kisautók, bűvészshow és nagyszabású koncertek is helyet kaptak. Az IHM eMagyarország roadshowjának is itt volt az első állomása, a kamion 16 terminálján keresztül lehetett internetezni és játszani. Este a Neo, az Amorf Ördögök és a Balkan Fanatik szórakoztatta a helyszínen a közönséget.