Samsung tv-k közintézményeknek

forrás Prim Online, 2005. május 28. 09:02
A Samsung Electronics Magyar Rt. 109 televíziót adományozott tizenkét Jász-Nagykun-Szolnok, két Heves és két Pest megyei település közintézményeinek.
A több mint ezer főnek munkát adó jászfényszarui gyár elnöke, Joon Kee Hong a héten személyesen adta át a készülékeket a közintézmények vezetőinek, ezzel is megerősítve a vállalat elkötelezettségét a régió iránt.

A Samsung első alkalommal adományoz televíziókat a térség intézményeinek. Elsősorban általános iskolák, óvodák, kultúrintézetek, könyvtárak, kórházak, mentőállomások, idősek otthonai vannak az adományozottak között.

A Samsung Electronics jászfényszarui gyárának története 1989-re nyúlik vissza. A Samsung az elmúlt tizennégy évben közel 12 milliárd forintos beruházással létrehozta a településen a világ egyik legmodernebb és Európa legnagyobb televíziógyárát.

A gyár 1300 alkalmazottat foglalkoztat, s évente 2,6 millió készüléket gyárt 125 milliárd forint értékben. Az összesen 88 ezer négyzetméter területen lévő 27 ezer négyzetméteres gyár kapacitása 10-15 ezer tévékészülék naponta. 2003 árpilisában hagyta el a gépsort a tízmilliomodik televízió a Jász-Nagykun-Szolnok megyei gyárban. A vállalat magyarországi forgalma 40 milliárd forint volt 2004-ben, az export pedig meghaladta a 160 milliárd forintot. 2004-ben kezdődött meg a csúcstechnológiájú PDP, LDC és PJTV gyártás is.