Megkezdődött Marcali és környéke e-ügyintézésének kiépítése

forrás Prim Online, 2005. május 30. 14:10
Az uniós forrásokból támogatott, 370 millió forint összértékű projekt során 34 önkormányzatnál kerül kialakításra az elektronikus ügyintézés feltételeit megteremtő informatikai infrastruktúra.
A FreeSoft Rt. Marcaliban megkezdte annak a fejlett informatikai rendszernek a kialakítását, amelynek alapjain a város önkormányzata mellett a környező kistérség további 33 önkormányzata is e-közigazgatási szolgáltatásokat nyújthat majd a lakosságnak.

Ezzel a kistérség valamennyi önkormányzata részére kiépül az Európai Unió elektronikus ügyintézési szolgáltatásokra vonatkozó ajánlásai szerint a 3. szintnek megfelelő infrastruktúra, amely a közigazgatási és adminisztratív alkalmazások alrendszereinek létrehozásával, illetve a meglévő alkalmazások integrálásával teremti meg a fejlett on-line ügyintézési szolgáltatások bevezetéséhez szükséges háttérirodai (back-office) környezetet. A rendszer növelni fogja az ügyintézés hatékonyságát, átláthatóbbá és irányíthatóbbá teszi a folyamatokat, az on-line ügyintézés megvalósításához pedig kétirányú interaktivitást biztosít az elektronikus úton kitölthető és beküldhető űrlapok alkalmazásával.

A projekt során a FreeSoft szakemberei a kistérség on-line jelenléttel jelenleg nem rendelkező önkormányzatai számára egy-egy portált fejlesztenek, a meglévő portálokat pedig megújítják. Emellett elkészítenek néhány szakalkalmazást is, amely a választott testületek és az önkormányzati szervezetek napi munkáját fogja segíteni például a közbeszerzéssel, az építési engedélyek kiadásával kapcsolatos adminisztráció, valamint az általános irat- és ügykezelés terén.