500 IBM-alkalmazott írta alá a munkaszerződés felbontását

Genda Csongor Zoltán, 2005. június 1. 19:01
Az IBM megkezdte a munkahelyek leépítését Németországban. A hannoveri és schweinfurti telephelyeken 500 munkatárs fogadta el a számítógépgyártó által felajánlott végkielégítést, és írták alá a munkaviszony felbontásáról szóló dokumentumot - közölte egy német napilap.
A Stuttgartban székelő központi telephely vezetősége pedig azt nyilatkozta, hogy a leépítési intézkedéseknek még a folyó negyedévben végére kell érni. Az IBM egyik szóvivője nem kommentálta a számadatokat, de kijelentette, hogy Hannoverben és Schweinfurtban az 580 alkalmazottból 500-an elfogadták a vállalat ajánlatát, és önszántukból írták alá szerződésük megszüntetését.

A német lap szerint az IBM Deutschland az év közepéig további 700 munkahely megszüntetését szeretné megvalósítani, és bíznak benne, hogy ezek az alkalmazottak sem fogják méltatlannak tartani a vállalat végkielégítési ajánlatát, és önként válnak meg munkahelyüktől. A vállalat a jelenlegi 25000 alkalmazottból összesen 1600-tól szeretne búcsút venni, tehát a közeljövőben történő 700 munkatárstól való megválással nem éri be az IBM.