LG LX2 TV-sorozat: LCD TV szélesebb rétegeknek is

forrás Prim Online, 2005. június 2. 19:30
Míg az LG Electronics folyamatos rettegésben tartja a kijelző gyártókat az olyan rekordokat döntögető nagyméretű, lapos képernyőjű TV-ivel, mint a 71 inch-es Plazma és 55 inch-es LCD TV – addig az LX2 sorozat közepes méretű, 26 és 32 inches készülékeivel a megfizethető csúcsminőséget kívánja fogyasztó közelbe vinni.
Az LX2 sorozat baráti árának és közepes méretének láttán könnyen megfeledkezhetünk a csúcstechnológiáról, ami ezekben a felsőkategóriás LCD TV-kben megtalálható. Az új LX2-es sorozat készülékei az LG Electronics kínálatának legjobb minőségű LCD képét hozzák és emellett szinte az összes olyan funkcióval rendelkeznek, amely a cég felső kategóriás termékeiben megtalálható - ajánlja termékét az LG sajtóközleményében.

Az LX2 sorozat legfontosabb jellemzője a képminőség: a készülék S-IPS modulja 8ms válaszidőre képes és a világ legszélesebb, 178 fokos optikai látószögét biztosítja függőleges, illetve vízszintes nézetben. A modul megszünteti a homályos képeket és a normál LCD TV-k korlátozott látószögéből adódó problémákat, így bárhonnan kiváló, tiszta és nagyfelbontású képeket nézhetünk, ami lehetővé teszi a tökéletes családi teltelevíziózást.

Az LX2 sorozat tökéletes képminőségét az XD Engine, az LG Electronics képjavító chip-je biztosítja. A chip nagyfelbontásúvá alakítja az alacsony felbontású analóg jeleket, megszünteti a vibrációt és olyan tiszta, nagyfelbontású képet hoz létre, amelyet a hagyományos analóg TV-ken nem láthatunk.

Az LX2 sorozat kvalitásainak alapját a képminőség alkotja, de a ezen túlmenően még különböző hasznos funkciókkal is szolgálja a vásárlók kényelmét. Ilyen funkció például az Intelligent Eye, amely automatikusan a környezethez igazítja a fényerősséget, felerősíti a kép részleteit, kontrasztját és színét. Másik kényelmi funkció a PIP/POP/Double Window, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználó két műsort – pl. élő adást és videofilmet – nézhessen egy időben a képernyőn.

További kiemelkedő funkciók még az 1000p Teletext (európai előírás), a HDMI/DVI csatlakozó, ’ez’ kábelvezetés, forgatható állvány és SRS WOW surround hang, amelyek szintén a felhasználók további kényelmét szolgálják.

A külcsínt illetőleg az LX2 LCD TV-k letisztult formájú, két tónusú – fekete és ezüst színű –külsővel csábítják a vásárlókat. A készülék formás dizájnja tökéletes párja a rendkívül tiszta LCD képminőségnek.

Az LX2 sorozat először Európában és Észak-Amerikában kerül piacra, míg az ázsiai országokban még idén, de valamivel később lesz kapható.