A Siemens partnert talált mobilrészlege fellendítésére

Genda Csongor Zoltán, 2005. június 4. 22:18
Az egyik német lap szerint a Siemens hosszas keresgélése véget ért, és végre találtak olyan befektetőt, aki hajlandó partnerségre lépni a német vállalattal, hogy közösen fellendítsék a veszteséges mobilrészleget.
Az elektronikai konszern kedden fogja hivatalosan bejelenteni az örvendetes hírt, miszerint a jövőben az egyik ázsiai gyártóval közösen néznek majd szembe a további kihívásokkal. Azt azonban még nem lehet tudni, hogy pontosan mely ázsiai vállalatról van szó. Egy segítő partner keresése, vagy éppenséggel az egész mobilrészleg eladásának gondolata a társaság új vezetőjének, Klaus Kleinfeldnek a fejében született meg. Eddig a keresés nem járt eredménnyel, minden érdeklődő visszalépett végül.

Az elmúlt pár hónap azonban eléggé megviselte a Siemens-alkalmazottakat is, mert világszerte 10000 munkatárs sorsa függött attól, hogy lesz-e olyan merész befektető, aki szerződést köt a vállalattal. A folyó év első negyedévét a mobilrészleg ismételten hatalmas, 140 millió eurós veszteséggel zárta, ám ennek ellenére sikerült olyan vállalatot találni, aki ezek ellenére is fantáziát lát a Siemensben, s remélhetőleg pár napon belül fény derül a befektető kilétére.