A Sony eladta a 90 milliomodik PlayStation 2-t

Genda Csongor Zoltán, 2005. június 5. 10:05
Annak ellenére, hogy a Sony hamarosan piacra dobja legújabb játékkonzolját, nem csappant az érdeklődés a jelenleg kapható készülékek iránt sem.
A vállalat hírül adta, hogy az elmúlt napokban elkelt a 90 milliomodik darab is. A Sonynak tehát ezen sikerek után nem kell attól tartania, hogy a következő generációs konzoljai nem találnak majd gazdára. A vállalat 2000 tavaszán jelent meg a piacon készülékeivel, és még öt év eltelte után sem lankadt a vásárlók érdeklődése. A legtöbb PS2-t az Egyesült Államokban értékesített (36,48 millió), ezt követi az európai régió (32,48 millió), és végül Ázsia zárja a sort (21,04 millió).

A Sony már csak arra vár, hogy az eladási számok túllépjék a 100 milliós bűvös határt - ugyanis ennyit adtak el a PlayStation legelső modelljéből is. Jelenleg 5000 PS2-játékból válogathatnak a game-kedvelők, s a vállalat úgy véli, hogy az elégedett ügyfeleik nem fogják unalommal tölteni napjaikat az Xbox 360 és a PS3 megjelenéséig. Egyes elemzők pedig azt jósolták, hogy a következő generációs PlayStation megjelenése után is kelendő áru lesz még a PS2.