Creative Zen Vision hordozható videolejátszó

Milkovits Gábor, 2005. június 13. 21:28
Az mp3direct.com.au ausztrál weboldal értesülése szerint a Creative egy mozgóképlejátszásra alkalmas modellel szándékozik bővíteni „Zen” hordozható médialejátszó termékcsaládját.
Az oldalon megjelent adatok nem hivatalosak, emiatt mostanra el is távolították őket, ám részletességük és a csatolt képek alapján a közzétett információ mégis többnyire hitelesnek tekinthető. Eszerint a „Creative Zen Vision” elnevezésű készülék egy 1,8”-es 30 GB-os merevlemezes meghajtóval, 3,7”-es 640 x 480 képpontos, 65 ezer színárnyalatú LCD kijelzővel, beépített FM rádió tunerrel és hangrögzítő alkalmazással is rendelkezik. A 232 gramm súlyú, 12,4 x 7,4 x 2 cm-es hordozható médialejátszó MPEG-4, WMV, DIVx és XviD mozgóképes, valamint mp3, WMA és WAV hangfájlokat tud lejátszani, illetve JPEG és TIFF formátumú állóképek megjelenítésére is alkalmas, ezen kívül USB 2.0 porton keresztül csatlakoztatható PC-re, a memóriabővítéshez pedig CompactFlash kártyacsatlakozóval van ellátva.

A Creative egyelőre hivatalosan semmilyen értesülést sem erősített meg a készülékkel kapcsolatban, így az ausztrál oldalnak az ottani június végi megjelenésről szóló hírét sem. A The Register kalkulációja szerint a Creative Zen Vision valamikor karácsony táján kerülhet forgalomba Európában, jelenleg ismeretlen áron.