Graphisoft: akvizíció és üzletág-leválasztás

MTI Sajtóadatbank, 2005. június 16. 09:21
A Graphisoft N.V. szerződést írt alá a helsinki székhelyű Dynamic System Solutions (DSS) Oy megvásárlásáról - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján szerdán. Az akvizíciótól a Graphisoft szerény mértékű árbevétel- és nyereségnövekedést vár az év hátralévő részében.
A Graphisoft közölte azt is, hogy megkezdi a számítógéppel támogatott épület-üzemeltetési (CAFM) üzletág átadását néhány regionális szolgáltatónak, megvizsgálja az ingatlan hasznosítás és fejlesztés önálló üzletággá szervezésének lehetőségét.

A közlemény szerint a bejelentett akciók azt célozzák, hogy a Graphisoft folytathassa az alapvető építészeti tervezési piacának bővítését, valamint a kezdeti piacvezető helyzetének megerősítését az ötdimenziós építőipari folyamat modellezés területén.

A DSS Oy megvásárlásával a Graphisoft az építőipar számára kínált legkifinomultabb ütemtervező és folyamat ellenőrző rendszerrel gazdagítja kínálatát. Az öt éve alapított privát társaság az építőipari kivitelező iparág számára fejleszt szoftvert. A DSS feletti ellenőrzés tényleges átvételének időpontja 2005. szeptember 1. lesz.

A CAFM üzletág átadását a közlemény szerint az indokolja, hogy a társaság nem képes ezt az üzletágat nyereségesen működtetni, annak ellenére, hogy az épületüzemeltetési szoftverekre valós kereslet van. A projektek a legtöbb esetben a szoftver egyedi testre szabását igénylik, ezért ezt a tevékenységet a Graphisoft olyan regionális partnereknek adja át, akik ebben nagy tapasztalattal rendelkeznek.