A Trend Micro felvásárolja a Kelkea-t

forrás Prim Online, 2005. június 16. 16:44
A Trend Micro egyesült államokbeli leányvállalatán keresztül felvásárolta az IP szűrés és a besorolási szolgáltatások vezető szaktekintélyét, a Kelkea vállalatot.
A felvásárlás további lehetőséget biztosít a Trend Micro számára, hogy kifejlessze hálózati szintű megoldásait a megjelenő és egyre fejlődő fenyegetések, például az adathalászat, az eltérítéses adatlopás (pharming) valamint a botnetekkel indítható fenyegetések ellen. A vállalat az akvizíció eredményeképpen jelenlegi spamszűrő megoldásainak funkcióit is tovább bővíti.

Az IP szűrés folyamata lehetővé teszi a fenyegetések, például a spam e-mailek forrásának azonosítását. Segítségével megakadályozható, hogy a felhasználókat elérjék ezek a fenyegetések, mivel lehetőség van az ismert offenzív IP címekről bejövő kommunikáció tiltására. A Kelkea jelenleg ilyen spamszűrő szolgáltatásokat kínál a világ legnagyobb megoldásszolgáltatóinak, valamint egy hálózatot is fenn tart az IP címek megfigyelésére és azok osztályozására - ezt az eljárást nevezik besorolási szolgáltatásnak.

A besorolási szolgáltatások kulcsfontosságúak a spam elleni harcban. A Kelkea kiterjedt tudásbázisa több, mint 1,5 milliárd IP címről tartalmaz részletes statisztikákat és feljegyzéseket. Az e-mail és hálózati infrastruktúra spam elleni védelme mellett a besorolási szolgáltatások segítségével védekezhetünk az adathalászat, az eltérítéses adatlopás és a botneteket használó támadók fenyegetése ellen is.

A technológia integrációjának megkönnyítése érdekében Dave Randet, a Kelkea vezérigazgatóját, elnökét és alapítóját a Trend Micro internetes tartalombiztonsági vezetőjévé nevezték ki.