700.000 Beethoven-letöltés

Genda Csongor Zoltán, 2005. június 19. 14:24
A BBC Beethoven első öt szimfóniáját ingyenesen letöltésre kínálta, és igen csak nagy népszerűségnek örvendtek a 18. századi zeneszerző művei, mert közel hétszázezren töltötték le az elmúlt héten a Beethoven-mp3-akat.
A BBC 3. rádióadó a zeneszerző tiszteletére megrendezett Beethoven-hét keretén belül bocsátotta a hallgatók rendelkezésére a free-mp3-akat. A további négy szimfóniát is letölthetjük majd e hónap végétől a BBC weboldaláról, mert nagyon nagy érdeklődést mutattak a hallgatók a szimfóniák iránt. A társaság azért döntött az Mp3-formátum mellett, hogy ne ütközzenek különböző jogi akadályokba.

A BBC szakemberei dolgoznak egy saját videó-kodek kifejlesztésén, hogy az archívumuk nagy részét is elérhetővé tegyék a világhálón. A New Scientist hírei szerint a fejlesztés már előrehaladott stádiumban van. A Dirac nevet viselő kodek legalább olyan minőséget biztosít majd, mint a Quicktime vagy a Windows Media. A BBC a Beethoven-dallamokhoz hasonlóan letöltésre kínál majd a jövőben különböző videókat és tévéadásokat is.