Minősített közbeszerzési szállító a Grepton

forrás Prim Online, 2005. június 27. 11:21
A Grepton Informatikai Rt. 2005-ben bekerült a minősített közbeszerzési beszállítók közé. A keretszerződések alapján - közvetlen beszállítóként - Microsoft és Oracle megoldásokat tesz elérhetővé a magyar közbeszerzés alá tartozó intézmények számára. A Grepton ebben az évben mintegy 500-600 millió forint értékben tervezi licencek szállítását az említett intézményekbe.
Aláírásra kerültek azok az éves Microsoft és Oracle gyártó cégek megoldásait elérhetővé tevő Központi Szolgáltatási Főigazgatósággal (KSZF) köttetett keretszerződések, melyek az előző években a Magyar Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatóság által kiírt pályázatok végeredményeként jöttek létre. A szerződések a magyar közbeszerzés alá tartozó intézmények számára nyújtanak kedvező beszerzési lehetőséget, a felmerülő igények lefedésére.

A Fejlesztői platformok szerinti adatbázis-kezelő és adatfeldolgozó szoftverek, valamint fejlesztő eszközeik szállítása és kapcsolódó szolgáltatások teljesítése néven létrejött szállítási keretszerződések lehetőségeket nyújtanak a Grepton - mint minősített szállító - számára, hogy idén közvetlenül szállítson Microsoft és ORACLE alapú termékeket és szolgáltatásokat egy olyan területre, ahol eddig erre csak alvállalkozóként volt lehetősége.

Az elmúlt években megismert közigazgatási szegmens jó üzleti lehetőségeket kínál a Greptonnak, hiszen a forgalom növelése mellett nagyobb esély nyílik a cégben rejlő értékek állami intézmények számára történő biztosítására, hosszú távú megoldások kidolgozására. A Grepton a keretszerződésekben elfogadott nagyvállalati szerződések alapján ebben az évben mintegy 500-600 millió forint értékben tervezi licencek szállítását. A különböző termékhasználati jogok értékesítése mellett a leszállított termékek mellé olyan minőségi szolgáltatást nyújtanak, amelyekkel biztosított az így beszerzett termékek minél hatékonyabb felhasználhatósága.