Színes kijelzőt kapnak az iPod zenelejátszók

Milkovits Gábor, 2005. június 29. 10:12
Az Apple bejelentette, hogy a jövőben egységes termékcsaládként forgalmazza majd iPod hordozható lejátszóit, és a készülékek a mostani iPod photo-éhoz hasonló színes kijelzővel lesznek felszerelve.
A változás lényege tulajdonképpen az, hogy az iPod Mini-ket kivéve megszűnnek a fekete-fehér kijelzős modellek, és a készülékek a Shuffle kivételével képesek lesznek fotók színes megjelenítésére is. Az iPod 20 GB-os verziója 299, a 60 GB-os pedig 399 dollárba fog kerülni, míg a 30 GB-osat végleg kivonják a forgalomból. A kijelző nélküli 1 GB flashmemóriás Shuffle szintén olcsóbb lett, 149 helyett 129 dollárba kerül majd.

Az Apple emellett bejelentette azt is, hogy megújította iTunes internetes zeneáruházát, amely ezentúl engedélyezi felhasználóinak ingyenes hangos tartalmak, úgynevezett „Podcast-ok” letöltését. A tavaly óta a tengerentúlon igen nagy népszerűséget elért, mp3 lejátszókon meghallgatható tartalmak lehetnek akár folytatásos „rádióműsorok”, akár teljesen amatőrök által felvett és szerkesztett hanganyagok, amelyeket aztán megosztanak másokkal a neten. A megújult iTunes első körben mintegy 3000 ilyen hangfájl ingyenes letöltését teszi lehetővé, ráadásul az új iPod készülékek is támogatják a funkciót oly módon, hogy a készüléket a PC-re csatlakoztatva azonnal letöltődik rá a felhasználó kedvenc Podcast-jának következő epizódja.