Új elnök és vezérigazgató a Corelnél

forrás Prim Online, 2005. június 29. 12:38
A Corel bejelentette, hogy David Dobson IBM veteránt nevezte ki a vezérigazgatói posztra. Dobson Amish Mehta utóda, akit ezzel egyidejűleg a Corel elnökévé neveztek ki. Dobson az IBM-nél eltöltött húsz év alatt többször bizonyította vezető képességeit és széleskörű tapasztalatokat szerzett az üzletvitel, a pénzügy, az értékesítés, a marketing, a stratégia tervezés és az általános menedzsment területein.
Dobson Mehtaval és a Corelt 2003 augusztusában felvásárló Vector Capitallel együttműködve a Corel fő erősségeire építve, mint a kiterjedt globális forgalmazói hálózat, a jó hírnevű márka és a milliónyi elégedett ügyfél tovább kívánja erősíteni a vállalat piaci helyzetét. A Vector általi akvizíció óta a Corel hat egymást követő negyedévben termelt nyereséget és növelte zászlóshajó termékeinek, a WordPerfect Office Productivity Suite-nek, a CorelDRAW Graphics Suite-nek és a Paint Shop digitális képszerkesztő szoftvereknek az eladását.

Dobson 1986-ban, Torontóban kezdett az IBM-nél. Húsz éves karrierje során többek között ő volt a Nyomtató Rendszerek Divíziójának alelnöke és a Corelhez való belépése előtt ő volt az IBM stratégiai alelnöke, mely pozícióban ő felelt az IBM Emerging Business Opportunity (potenciális üzleti lehetőségek) programjáért. Tanulmányait az ontarioi McMaster University villamosmérnöki karán végezte.