Gigaset E450/455 és SL550/555: mindent tudnak, amit a mobilok

forrás Prim Online, 2005. június 30. 20:41
A Siemens csütörtökön Hamburgban tartotta négy legújabb, vezeték nélküli Gigaset telefonjának világpremierjét. A mindennapi használat során is ellenálló E450 és E455 – az utóbbi beépített üzenetrögzítőt is tartalmaz – ideális készülék a gyermekes családok valamint a barkácsolás és a kerti munka megszállottjai számára.
A por-, ütés- valamint cseppálló vezeték nélküli telefonok színes kijelzővel, kihangosítóval és nagyméretű telefonkönyvvel rendelkeznek, és SMS-t is küldhetünk velük. A funkcióit tekintve mobiltelefonra emlékeztető Gigaset SL550 és üzenetrögzítős változata, az SL555 lakásunk elegáns kiegészítői lehetnek. A színes kijelzős, többszólamú csengőhangokon megszólaló készülékek telefonregiszterébe a telefonszámokon kívül e-mail-címeket és barátaink valamint családtagjaink születésnapját is elmenthetjük. A vezeték nélküli telefonok rezgéses hívásjelzés üzemmódba is állíthatók, és számítógéppel is összekapcsolhatjuk őket.

Ha a Gigaset E450-et vagy E455-öt használjuk otthon, többé nem kell aggódnunk, hogy a telefon elromlik, ha a gyerekek piszkos kézzel összefogdossák, belepi a por és a faforgács a műhelyben, esetleg a mosogató mellett hagyva ráfröccsen a víz. A Siemens új készülékeinek mindez meg sem kottyan. Az ütődések ellen gumipárnácskák védik a porral és a vízcseppekkel szemben is ellenálló vezeték nélküli telefonokat.

A sokoldalú Gigaset készülékek jó hangminőséget garantáló kihangosító funkciójának köszönhetően úgy cseveghetünk telefonon barátainkkal, mintha ők is együtt lennének velünk a szobában. A megvilágított billentyűzet, a nagyméretű, színes kijelző és a kezelési útmutatót tartalmazó menü egyszerű használatot tesznek lehetővé. A „helyiségfigyelő” telefonként is használható készülékek ideálisak a fiatal, kisgyermekes családok számára is.

A nagy baráti körrel rendelkező családok jól ki tudják használni a Gigaset E450 és E455 százötven bejegyzést engedélyező telefonkönyvét. A telefonok tizenötféle csengőhangot tartalmaznak, amelyeket hívócsoportokhoz illetve nevekhez rendelhetünk, így már a csörgés alapján meg tudjuk állapítani, hogy a legjobb barátunk, anyósunk vagy főnökünk keres-e minket. Ha csak röviden üdvözölni szeretnénk valakit, vagy spontán találkozót szervezünk, nem szükséges telefonálnunk, a készülékekről SMS-t is küldhetünk. Távollétünk esetén sem kell aggódnunk a hívások miatt, a Gigaset E455 harmincöt percnyi üzenetet tud rögzíteni.

A felfokozott, városi életstílushoz illeszkedő fekete és ezüst színű Siemens Gigaset SL550 és SL555 vezeték nélküli telefonok lekerekített vonalaik révén stílusos lakberendezési tárgyak lehetnek otthonunkban. Az elegáns, SL-osztályú Gigasetek azonban nem csupán külső, hanem belső értékekkel is büszkélkednek.

Ezentúl jegyzetelés vagy vacsorakészítés közben is könnyedén telefonálhatunk: az SL550 és SL555 kihangosító funkciója szabad kezet ad a telefonáláshoz. A kézibeszélőt kényelmesen lerakhatjuk magunk mellé, és így is halljuk, mit mond beszélgetőpartnerünk a vonal túlsó végén. Ha még ennél is kényelmesebben szeretnénk csevegni, csatlakoztassuk a kiegészítőként kapható fülhallgatót a telefonhoz.

A készülékek címlistájában kétszázötven nevet tudunk tárolni, amelyekhez három különböző számot (pl. mobiltelefonszám, faxszám, vezetékes telefon száma), e-mail-címet és születési dátumot rendelhetünk. A bejegyzéseket adatkábel segítségével áttölthetjük a személyi számítógépről a telefonra, és ugyanígy csengőhangokat illetve fotókat menthetünk le, amelyeket aztán a bejegyzésekhez tudunk társítani. A lehetőségeknek csak fantáziánk szab határt. Kisgyermekes családok számára fontos a készülék némítása. A Gigaset SL550 és SL555 rezgéses hívásjelző funkcióval rendelkezik, így a család alvásidő alatt is fogadhat hívásokat anélkül, hogy a kicsik felébrednének a telefoncsörgésre. Ha a családtagok nem tartózkodnak otthon, a harmincöt percnyi üzenet rögzítésére képes SL555 fogadja a hívásokat.

Az új Gigaset-készülékek akkor is a segítségünkre vannak, ha telefonálás helyett az üzenetírást választjuk. A készülékekkel 640 karakteres SMS-eket valamint e-mail-eket küldhetünk, és ötven darab szöveges üzenetet tárolhatunk.