Bill Gates nem akar cyborg lenni

Genda Csongor Zoltán, 2005. július 2. 17:22
Bill Gates szingapúri látogatása során kifejtette véleményét az organikus alkatrészek emberi testbe való ültetéséről, vagyis ő semmi esetre sem tudná "félrobotként" elképzelni az életét.
A Microsoft feje elmondta, hogy egyik munkatársa nagy lelkesedéssel üdvözli a modern kor eme vívmányát, de ő úgy érzi magát boldognak, ha a számítógép tisztes távolságra van tőle, és nem pedig a testében.

Gates elismeri, hogy hatalmas előrelépést jelent az orvostudománynak is a számítástechnika gyors fejlődése, mert halláskárosult betegek esetében sokat segíthetnek az efféle implantátumok, és a látászavarokkal küszködők problémáit is megoldhatják a jövőben.

Az "agycsipeket" illetően a szoftvermilliárdos azt nyilatkozta, hogy habár már kísérletek folynak ezen a területen, az emberi agy bonyolultsága miatt csak a távoli jövőre tehető a csipek és az elme komplex együttműködésének víziója.

A közeli jövőt illetően azonban Gates a beszédfelismerő technológia továbbfejlesztésében lát nagy lehetőségeket, és szerinte a mobiltelefonok után az asztali számítógépeket is egyre inkább felruházzák majd ezen képességgel.