Több mint 26 millió sms a Live8 kampány támogatására

Milkovits Gábor, 2005. július 4. 21:18
A Live8 szuperkoncert szervezői által közzétett adatok szerint több mint 26,4 millió sms érkezett hozzájuk a legszegényebb országok államadósságának elengedéséért folytatott kampányuk támogatására.
A szám világcsúcs: az egy napon egy üggyel kapcsolatban elküldött sms-ek rekordját eddig az "American Idol" című televíziós tehetségkutató műsor közönségszavazása tartotta, 5,8 millió rövid szöveges üzenettel. Szintén csúcsot döntött az AOL által biztosított élő internetes videoközvetítés, amelyet több mint 5 millióan néztek világszerte. Az Londoni Hyde Park-ban felállított színpadon egyébként, a zenészek társaságából kissé kilógva, megjelent a jótékonysági és humanitárius tevékenységéről közismert Microsoft-vezér, Bill Gates is. Rövid beszédében azt nyilatkozta, hogy az adósságelengedés az emberiség eddigi legnagyobb jócselekedete lehet, ha megvalósul.

A ’85-ös Live Aid atyja, Bob Geldof, illetve Bono, a U2 frontembere által szervezett esemény közvetlen célja az volt, hogy felhívja a hamarosan Skóciában konferenciát tartó, a hét leggazdagabb államot, valamint Oroszországot tömörítő G8 csoport vezetőit a világ legszegényebb országait sújtó államadósságok elengedésére. Ralph Simon, az sms kampány koordinátora elmondta, hogy a szöveges üzenetek küldőinek jóvoltából a szervezők számszerűen igazolható támogatottsággal a hátuk mögött utazhatnak majd Gleneagles-be, hogy átadják követeléseiket az ott ülésező állam- és kormányfőknek.