Kétszer gyorsabb és 30 százalékkal olcsóbban nyomtató HP printerek

Széll Zoltán, 2005. július 12. 19:13
A HP bejelentette az új tinta-alapú nyomtató-platformot, amely 5 éves, 1,4 milliárd dollár stratégiai beruházás eredménye. A vállalat úgy véli, hogy az új nyomtató-technológia nagy és gyors sikert arat a nyomtatópiacon.
A HP sajtókonferencián mutatta be az első olyan termékeket, amelyek az új, méretezhető nyomtató-technológián alapulnak. Ezeket az eszközöket a nagy nyomtatási sebességhez és a nagy mennyiségű nyomtatáshoz tervezték. Az új nyomtatók között található a leggyorsabb otthoni fénykép-nyomtató eszköz (100 x 150mm-es fényképek 14 mp alatt), továbbá a világ leggyorsabb asztali, színes üzleti nyomtatója, amely a kis- és közepes vállalakozások számára teszi lehetővé a színes lézernyomtatóknál kétszer gyorsabb és színes oldalanként a 30 százalékkal olcsóbb nyomtatást.

A HP még digitális fényképkezelő termékeket is bejelentett Ez a sorozat tartalmazza az ipar első kompakt fényképnyomtatóját, amely 125mm x 180mm-es fényképeket nyomtat és tárol akár egy évig (maximum 1000 kép). A HP technológiája a tintasugaras nyomtatófejek architektúrájában és gyártásában hozott áttörést. Az új nyomtatófejek bonyolult összeállítása lehetővé teszi a gyorsabb fejlesztést mintegy 50 százalékkal alacsonyabb önköltséggel. A HP ezzel méretezheti az alapvető kutatásokat és a fejlesztéshez szükséges beruházásokat. A nyomtatófej komponenseit fotólitográfiai eléjárással készítik. Az eredmény: nagy pontosságú alkatrészek és nyomtatás. A különleges konstrukció nagy pontossággal és tintacsepp sűrűséggel dolgozik (3900 fúvócső/nyomtatófej). A korábbiaknál több fúvócső gyorsabb, pontosabb és részlet-gazdag nyomtatást tesz lehetővé. A HP növelte a nyomtatófej által lefedhető területet, ami szintén növeli a sebességet.

Az új, nagy sebességű fejet használó HP Photosmart 8250 Photo Printer ára 199 dollár, a ’HP Photosmart 3000 All-in-One’ sorozat ára 299 és 399 dollár között van. Ezeket a nyomtatókat a fényképek gyors és élethű – nagy pontosságú – nyomtatásához tervezték. A világ leggyorsabb fényképnyomtatói hat, egymástól elkülönített ’HP Vivera’ tintapatront tartalmaznak, amelyek csodálatos minőségű fényképek és szövegek nyomtatását teszik lehetővé nagy sebességgel (100 x 150mm-es képek 14 mp alatt). Egy kép nyomtatási költsége 24 cent. A HP Photosmart 8250 Photo Printer a hónap második felében kerül az üzletekbe. A HP Photosmart 3000 All-in-One sorozat várhatóan az ősszel lesz kapható.