Kürt - az idén 20-30 százalékos növekedés

MTI Sajtóadatbank, 2005. július 14. 08:50
A főként informatikai adatmentéssel és adatvédelemmel foglalkozó Kürt Rt. Az idén a tavalyi 1 milliárd forint árbevételét 20-30 százalékkal növeli - mondta Kürti Sándor elnök, szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. Hozzátette: a Kürt szempontjából azonban nem annyira az árbevétel, mint inkább a fedezeti hányad és a hozzáadott érték a lényeges, mivel szinte kizárólag saját szellemi terméket értékesít.
A társaság az idén mintegy 250 millió forint profitra kíván szert tenni. Kürti Sándor ezzel kapcsolatban elmondta: az adatmentés fedezeti hányada 90 százalék, az adatvédelmi tevékenységé pedig 85 százalék. Az elnök elmondta azt is, hogy a német és az osztrák leányvállalatuk is jól működik: az előbbi a féléves feszített tervet 135 százalékra, az utóbbi pedig 125 százalékra teljesítette.

A Kürt az eseményen az információbiztonsággal kapcsolatban egy új szolgáltatását és két új termékét is bemutatta: a társaság a váratlan informatikai eseményekre való felkészülést segítő szolgáltatásától, a belső adatlopásokat megakadályozó, illetve az információk könnyebb kezelését segítő szoftvereitől azt várja, hogy az idén árbevételének mintegy 10 százalékát hozza majd.