500 millió iTunes-letöltés

Milkovits Gábor, 2005. július 18. 22:04
Az Apple bejelentette, hogy a felhasználók mostanáig mintegy 500 millió zeneszámot töltöttek le a cég iTunes online zeneáruházából.
Maga a szolgáltatás önmagában nem hoz túl sokat a cég konyhájára, ám annál hasznosabb, hogy tovább növeli az amúgy is rendkívül népszerű iPod hordozható lejátszók felhasználói táborát. Az ötszázmilliomodik dalt, a Faith Hill Mississipi Girl című szerzeményét egyébként az indianai Lafayette-ben élő Amy Greer töltötte le, aki ezért 10 iPodot, 10 ezer zeneszám ingyenes letöltési jogát, valamint négy jegyet és utazást nyert a turnézó Coldplay egyik koncertjére. A két éve beindított iTunes viszonylag lassabban, 11 hónap alatt jutott el az 50 milliós, illetve másfél év alatt a 250 milliós letöltésszámig.

Az Apple iTunes szolgáltatása jelenleg a tengerentúlon az Egyesült Államokban és Kanadában; Európán belül pedig Ausztriában, Belgiumban, Dániában, Finnországban, Franciaországban, Görögországban, Hollandiában, Írországban, Luxemburgban, Nagy-Britanniában, Németországban, Norvégiában, Olaszországban, Portugáliában, Spanyolországban, Svájcban és Svédországban elérhető.