Magyar Bálint: valamennyi iskolában lesz internetkapcsolat

MTI Sajtóadatbank, 2005. július 19. 11:05
Valamennyi iskola bekapcsolódik az idén az internet-hálózatba - közölte az oktatási miniszter hétfőn Velencén, ahol megnyitotta az e-Magyarország internetes táborsorozat turnusát.
A jelenlegi 3700 helyett az év végén már mind az 5500 iskolában hozzáférhető lesz a diákok számára a világháló. Sokszorosára nő a sávszélesség is, már folyik, és várhatóan az év végéig befejeződik a nagy sávszélességű internet-kapcsolatra való átállás - mondta Magyar Bálint.

Az idén bevezetett informatikai normatíva révén lehetővé válik az oktatási intézmények eszközállományának felújítása, az ügyintézés korszerűsítése - tette hozzá a miniszter.

Információja szerint szeptemberre megújul a Sulinet portál: felkerül az internetre egyebek között az Országos Széchenyi Könyvtár 18 ezer illusztrációt tartalmazó anyaga, az 1848-49-es forradalom és szabadságharccal kapcsolatos stratégiai játék és a történelemtanulást segítő családtörténeti ismeretanyag.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium által megrendezett e-Magyarország internetes táborokban - Velencén, Sátoraljaújhelyen és Nagyváradon - négy-négy turnusban 400-400 középiskolás és idén érettségizett fiatal ismerkedik a digitális kultúrával.

A fiatalok önálló véleményalkotásra késztető, problémamegoldásra nevelő foglalkozásokon vesznek részt. Fejlesztik informatikai ismereteiket, elsajátíthatják a programozás, a képalkotás alapjait és különböző témákban önálló programokat dolgoznak ki.