A Cisco a France Telecom-mal építi ki az Airbus IP-kommunikációs hálózatát

forrás Prim Online, 2005. július 25. 14:31
A France Telecom csoport és a Cisco Systems bejelentette, hogy a két vállalat közösen nyerte meg az Airbus IP-telefóniás rendszerének megvalósítására meghirdetett pályázatot. Az öt évre szóló megállapodásban a France Telecom csoport és százszázalékos tulajdonú leányvállalata, az Equant az Airbus-központok tisztán IP alapú kommunikációs rendszereinek kiépítését vállalta. Az átfogó megoldást először Franciaországban és az Egyesült Királyságban fogják bevezetni. Az IP-telefonrendszert az Airbus helyi hálózati szállítójaként már hosszú ideje együttműködő Cisco Systems fogja biztosítani.
Az Airbus két toulouse-i központja mellett a filtoni, illetve a broughtoni telephelyek hagyományos telefonalközpontjait is IP-telefóniás rendszer váltja fel. Az átállás Franciaországban 30 ezer, az Egyesült Királyságban pedig összesen 10 ezer mellékállomást érint.

A projekthez a Cisco negyvenezer IP-telefont és a Cisco CallManager hívásfeldolgozó szoftvert szállítja. Franciaországban a France Telecom, az Egyesült Királyságban pedig az Equant támogatási és rendszerintegrációs szolgáltatásai biztosítják az átállás hatékony és maradéktalan megvalósítását. A helyszínen szakértői csapatok fogják segíteni a több tízezernyi végfelhasználót érintő átállást. A bevezetendő megoldás a hangposta-szolgáltatások, valamint az ügyfélszolgálati központok mellett további alkalmazásokat, így a számlázást és a díjak költséghelyekre való felosztását is támogatja.

Az IP-telefónia rendszer révén elérhető megtakarítások jelentősen hozzájárulnak az Airbus költségcsökkentési célkitűzéseihez. A cég emellett biztonságosabb és nagyobb hibatűrésű kommunikációs szolgáltatásokat biztosíthat a szervezet egészében, és olyan csoportmunka-megoldásokat vezethet be, amelyekkel a munkavégzés hatékonysága jelentősen növelhető. Szintén fontos szempont, hogy a munkatársak költözése esetén a telefonrendszer szolgáltatásai minden változtatás nélkül működnek tovább.