Gyűrűk Ura, majd a Keresztapa videojáték jön az Electronic Arts-tól

Milkovits Gábor, 2005. július 26. 19:05
Az Electronic Arts, a világ legnagyobb videojátékfejlesztő és –forgalmazó cége bejelentette, hogy megszerezte a Gyűrűk Ura sorozaton alapuló játékok írásának jogát.
A Tolkien könyvein alapuló játékok fejlesztésére először a Vivendi Universal szerzett jogot, és 2003-ig ki is adott néhányat ám ezek, a cég többi videojátékához hasonlóan, nem arattak átütő sikert. Az Electronic Arts (EA) és versenytársai egyre több filmsikeren alapuló játékot dobnak piacra, maga az EA igen sok új és klasszikus hollywoodi mozi játékra írására jogosult. A leginkább publicitást kapott termék ezek közül a még készülő Keresztapa, amelyhez több az eredeti filmben játszó színész, köztük Marlon Brando felvett hangját is felhasználja a gyártó. A mozifilm rajongói közül ugyanakkor sokan tiltakoztak az eredeti karakterek felhasználása ellen egy a filmétől teljesen eltérő kontextusban. Az olyan kultuszdarabok esetében, mint a Gyűrűk Ura megvan a veszélye a hasonló negatív kritikának, a várható siker azonban valószínűleg elég csábító ahhoz, hogy az EA megbirkózzon ezzel.

A kifizetett jogdíj összegéről az Electronic Arts részéről egyelőre nem nyilatkoztak, mint ahogy az új játékok megjelenéséről sem árultak el részleteket. Annyit azért közöltek, hogy máris dolgoznak a sorozat két új darabján.