Digitális Fotópályázat és Kiállítás a Panasonic szervezésében

forrás Prim Online, 2005. július 26. 13:02
A Magyar Fotóművészek Szövetsége és a Magyar Fotóriporterek Társasága kiállítással egybekötött, nyílt digitális fotópályázatot hirdet. A Lumix Digitális Fotópályázat és Kiállítás támogatója a Panasonic Magyarország Kft.

Az évente megrendezésre kerülő LUMIX Digitális Fotópályázat és Kiállítás célkitűzése ráirányítani a figyelmet a digitális fotózásban rejlő lehetőségekre, a digitális képalkotás előnyeire, egyúttal teret adni az alkotók egyéni és szakmai kibontakozásának.

Témakörök

„Az ember”
„Lendületben”
„Természet”
„Úton”

A pályázók összesen 32 képet küldhetnek be, de kategóriánként maximum 8-at. Sorozat esetében a sorozatban szereplő képek mindegyike külön képnek számolandó.

Díjak

Lumix díj (1 db)
Az abszolút győztes 1 db 500 000 Ft értékű, szabadon felhasználható ösztöndíjat nyer.

Témakör győztes díjak (4 db)
Az egyes témakörök győztesei 1-1 db Panasonic Lumix DMC-FZ20-as digitális fényképezőgépet nyernek (összesen 4 db).

A pályázatok értékeléséről és a díjak odaítéléséről neves fotóművészekből és szakemberekbôl álló zsűri dönt.


A zsűri tagjai:

Keleti Éva fotóművész
Szamódy Zsolt Magyar Fotóművészek Szövetségének elnöke
Szigeti Tamás Magyar Fotóriporterek Társaságának elnöke
Dékán István Digitális Fotó Magazin főszerkesztője
Pólya Zoltán fotóművész
Zsigmond Gábor fotógráfus

A képek megítélésénél a zsűri számára elsőrendű szempont a pályázat kiíróinak szándéka szerinti legmagasabb szintű művek kiválasztása.

Pályázati és részvételi feltételek


A pályázaton csak digitális fényképezőgéppel készült minimum 800 x 600 pixel terjedelmű fényképekkel lehet részt venni.

A pályázaton csak olyan fotók vehetnek részt, amelyek a pályázat benyújtásának időpontját megelőzően más fotóversenyen nem értek el eredményt.

A pályázaton való részvétel módja:

A Panasonic Magyarország Kft. honlapjára, a www.panasonic.hu/fotopalyazat címre, a fenti feltételeknek megfelelő fénykép feltöltése.

A pályázati oldal 2005. július 1-től aktív, azaz ettől az időponttól kezdődően 2005. szeptember 15-ig lehet a felvételeket feltölteni. A pályázaton való részvétel előfeltétele, hogy a pályázó elfogadja a nevezési feltételeket és regisztrálja magát a www.panasonic.hu/fotopalyazat oldalon, majd ezután tudja elküldeni fotóit a kiválasztott témakör megjelölésével.

2005. szeptember 29-től 30-ig a zsűri a legjobbnak tartott fotók közül témakörönként listát állít össze, amelyek 2005. október 17. és november 13. között megtekinthetőek lesznek a IV. LUMIX Digitális Fotókiállítás – 2005 keretében, a kiállításnak otthont adó Néprajzi Múzeum középső galériáján (Budapest, Kossuth tér 12.).

Díjátadás


A zsűri 2005. október 7-én tart eredményhirdetést. A nyerteseket levélben és telefonon értesítik. A díjak átadására a 2005. október 17-én a IV. LUMIX Digitális Fotókiállítás – 2005 megnyitó rendezvényén kerül sor a Néprajzi Múzeum középső galériájában (Budapest, Kossuth tér 12.).