A vezetéknélküli üzletág növelte a Verizon nyereségét

MTI Sajtóadatbank, 2005. július 27. 10:25
A Verizon Communications Inc., a legnagyobb amerikai távközlési cég kedden erős növekedést jelentett a második negyedévről: 2,11 milliárd dollárra, egy részvényre 75 centre nőtt az adózott eredménye, az egy évvel korábbi 1,8 milliárd dollárhoz, egy részvényre 64 centhez képest.
Egyszeri tételek nélkül a Verizon 1,77 milliárd dollárt keresett, egy részvényre 63 centet, egy centtel kevesebbet az elemzői várakozásoknál. A cég bevételei 4,6 százalékkal 18,57 milliárd dollárra nőttek a negyedben.

A Verizon Wireless, a cég mobil üzletága - amely a Verizon és a Vodafone közös vállalkozása - iparági rekordot állított fel 1,9 millió új előfizető megszerzésével a negyedben, ez 25 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. Ugyanakkor az egy ügyfélre jutó átlagos havi bevétel 3 százalékkal 49,42 dollárra csökkent.

A Verizon a vezetékes üzletágában ugyanakkor 518 ezer telefonvonalat veszített, részint a mobiltelefónia ütemes térhódítása, részint a vezetékes üzletágban erősödő, nagy verseny miatt.

A Verizon a negyedben 278 ezer nagysebességű internet-előfizetővel gyarapította ügyfélbázisát, ez a növekedés azonban kissé elmaradt az elemzői várakozásoktól.

A cég eredményjelentésekor nem közölt újabb adatokat az MCI korábbi, 8,6 milliárd dolláros felvásárlásának lezárásával kapcsolatban.