A Cisco szórakoztató elektronikai termékek felé nyit

forrás Prim Online, 2005. július 27. 11:43
A Cisco Systems bejelentése szerint végleges megállapodás született a magántulajdonban lévő dán KiSS Technology A/S, a hálózatba köthető szórakoztató elektronikai eszközök vezető gyártójának megvételéről.
A cég termékválasztékában házimozirendszerekhez használható eszközök, többek között otthoni hálózatokban működtethető DVD-lejátszók és DVD-felvevők is szerepelnek. A tranzakció az otthoni és kis irodaiVoiP, valamint vezeték nélküli illetve vezetékes hálózati hardvereszközök vezető szállítójaként ismert Linksys divízió eddigi második cégfelvásárlása. A hørsholmi cég technológiai platformja további szórakoztató elektronikai eszközök fejlesztése irányába is megnyithatja az utat.

A megállapodás értelmében a Cisco összesen mintegy 61 millió dollárt fizet készpénzben és részvényekben a KiSS Technology részvényeinek ellentételezésére. A szokásos szerződéskötési feltételek szerint létrejövő ügylet lezárására az amerikai felügyeleti szervek jóváhagyását követően, várhatóan a Cisco 2006-ös üzleti évének első negyedévében kerül sor.