TELE2: A régióban Magyarország hozta a legtöbb új ügyfelet

forrás Prim Online, 2005. július 27. 16:54
Már közel 30 millió előfizetőt számlál Európa legjelentősebb alternatív telekommunikációs szolgáltatója a TELE2. A társaság most közzétett negyedéves jelentése ismét erőteljes növekedésről számol be.
Lars-Johan Jarnheimer vezérigazgatója elmondta: „A legutóbbi, áprilisi jelentésünk óta néhány igen figyelemreméltó lépést tettünk annak érdekében, hogy a TELE2 kihasználja az üzleti lehetőségeit, és megfeleljen az elkövetkezendő évek kihívásainak. Júliusban a spanyol Comunitel akvizícióját követően vételi ajánlatot tettünk a Versatel megvásárlására, amely a holland és belga piacokon fog jelentős segítséget nyújtani. Június közepén elindítottuk Franciaországban mobilszolgáltatásunkat, és megerősítettük az ADSL marketingtámogatását is.

Bevételeink a tavalyi év azonos időszakához képest 12%-kal emelkedtek, és az EBITDA 1,689 millió svéd koronára nőtt.

Fontos megemlíteni még a svéd mobilszolgáltatás kiemelkedő eredményességét, illetve a Baltikum és Oroszország régió 23%-os bevételnövekedését, ahol rekordszámú, 521 ezer új ügyfél csatlakozott a cégünkhöz. Közép-Európa - főként az osztrák UTA integrációját követően - jelentősen növelte bevételeit.

Továbbra is fejleszteni fogjuk szolgáltatásainkat szerte Európában, megtartva ugyanakkor a cash flow, a növekedés és a profitabilitás egészséges egyensúlyát.”


A jelentés a közép-európai régiót taglaló részében kiemeli, hogy az ügyfélszám-növekedés legerősebb hajtómotorja Magyarország kiváló teljesítménye volt. Hazánkban a TELE2 hangszolgáltatása az ország bekapcsolt fővonalainak 95%-án, nemrég indított betárcsázós internetszolgáltatása pedig 78%-án érhető el. A mára többszázezres ügyfélbázis elégedettségéhez a jó minőségű és felhasználók számára egyszerűen használható szolgáltatás mellett a versenyképes árak is döntő szerepet játszanak.