Bővülő T-Mobile 3G-elérés belföldön és külföldön

forrás Prim Online, 2005. július 29. 12:04
Újabb nagyobb számú bázisállomás bekapcsolásával a T-Mobile budapesti 3G teszthálózatával lefedett terület jelentősen növekszik, és a roaming terén újdonság, hogy ezentúl külföldiek is videotelefonálhatnak majd a fővárosban.
A T-Mobile budapesti 3G teszthálózata - a pályázati kiírásban foglalt elvárásokat jelentősen túlteljesítve - augusztus elejére már a főváros közel felén elérhető lesz. A gyorsított ütemű fejlesztés eredményeként a mobilcég a nyár utolsó hónapjára az ügyfélteszt indulásakor üzemelő 3G bázisállomásainak számát megháromszorozza. A lefedett területek növelésén túl a társaság célja, hogy a 3G mind több helyen beltéren is elérhető legyen, valamint a hálózat hangolásával a lehető legjobb minőséget nyújtsa a felhasználóknak. Érdekességként a harmadik generációs mobil multimédia, azaz a videotelefon, a mobil tv és a gyors mobilinternet a 3G teszt keretében a napokban Budapesten kívül a Forma-1 versenyek idején a Hungaroringen is elérhető lesz.

Az országhatárokon kívül szintén egyre több helyen használható majd a videotelefon, köszönhetően annak, hogy a 3G roaming partnerek száma újabb kettővel bővülve 10-re nőtt. Újdonság az is, hogy a T-Mobile teljesen átjárhatóvá tette 3G teszthálózatát. Ennek megfelelően már nem csak a hazai T-Mobile-osok barangolhatnak és videotelefonálhatnak külföldön, hanem Budapestre látogatva a legtöbb - főként a FreeMove-hoz tartozó - partnerhálózat előfizetője is élhet ezzel a lehetőséggel.