A netező amerikai tizenévesek 3/4-e használja az azonnali üzenetküldő szolgáltatásokat

Milkovits Gábor, 2005. július 29. 21:03
Egy friss felmérés szerint az internetező amerikai tizenévesek háromnegyede használja az azonnali üzenetküldő szolgáltatásokat, főként az egymás közötti kommunikációra, szemben a felnőttek 42%-ával.
A "Pew Internet and American Life Project" nonprofit szervezet által végzett felmérés alapján az "instant messaging" (IM) előretörése mellett a weben megforduló 12-17 éves korúak 90%-a továbbra is e-mailezik, ám a válaszokból kiderül, hogy ezt a formát inkább a szülőkkel, vagy intézményekkel való kapcsolattartásra tartják alkalmasnak. A megkérdezett 1100 tizenéves fele ugyanakkor naponta vált azonnali üzeneteket, webes linkek és képek, harmaduk pedig zenék és videoklipek megosztása céljából is. Sokan közülük naponta több mint két órát használják az IM szolgáltatásokat.. A felnőttek körében ezek az arányok jóval alacsonyabbak. A felmérés bevallott hibahatára 4%.

A 2004. október-novemberben elvégzett kutatás azt is megállapította, hogy jelenleg tízből majdnem kilenc amerikai tizenéves használja az internetet, szemben a 2000-es 74%-kal. A világhálóról lemaradók túlnyomó többsége ma már a szegények közül kerül ki, és az afro-amerikaiak aránytalanul nagy számban képviseltetik magukat közöttük.