Navisionre váltott a Metabo

Kovács Attila, 2005. augusztus 4. 10:56
Az elektromos kéziszerszámok világában ismert Metabo cég magyarországi képviselete korábbi, egyedi fejlesztésű rendszerét a Microsoft Navision integrált ERP-jére cserélte. A fejlesztést a MultiSoft Kft. alig egy hónap alatt hajtotta végre.
"A világviszonylatban és Magyarországon egyaránt dinamikusan terjeszkedő Metabo ERP rendszerének kiépítése egy nemzetközi lépés hazai vetülete volt" - mondta a bevezetésről Zoltay Katalin, a MultiSoft Navision tanácsadója. A moduláris rendszerből a cég most a pénzügy és számlázás modulokat vezette be. Az SQL szerveren futó alkalmazás illeszkedik a már meglévő logisztikai rendszerhez is, vagyis a korábbi beruházásokra fordított pénzek nem mentek veszendőbe.

A beruházás több okból is aktuális volt. Egyrészt a magyar jogszabályoknak mindenben megfelelő rendszerre volt a képviseletnek szüksége. Másrészt a vállalat külföldi tagjaival és anyavállalatával szoros kapcsolatot ápol, amihez az akadálytalan adatkommunikáció is hozzá tartozik, és amit igazán megnyugtatóan csak integrált rendszerrel lehet megvalósítani. Harmadik ok: a kiterjedt értékesítési hálózathoz már elengedhetetlen volt a kereskedelem folyamatának részletes, minden lépésre kiterjedő ellenőrzése.

A Metabo úgy keresett partnert az ERP bevezetéséhez, hogy választásában szempont volt a teljes körű szolgáltatás, a nagy gyakorlat és a gyorsaság. A MultiSoft mellett szólt még a fentieken kívül, hogy tavalyi projektjei révén elnyerte a Microsoft legeredményesebb hazai Navision partnere címet is. A rendszer ez év júliusában kezdett éles üzemben működni.