Xbox 360 Európa-start: 2005. november 25.

Genda Csongor Zoltán, 2005. augusztus 8. 22:17
A Gamesindustry.biz szakmai oldal legfrissebb hírei szerint a Microsoft Xbox 360-as játékkonzolja ez év november 25-én érkezik meg az európai piacra. A játékkonzol pár nappal az amerikai megjelenés után elérhető lesz az európai vásárlók számára is.
A Gamesindustry.biz belső forrásokra hivatkozta tette közzé az érkezés dátumát, azonban a készülék árát illetően nem tudtak pontos információval szolgálni. Korábban 350 euró körüli bevezető árról kaphattunk híreket, azonban az is előfordulhat, hogy valamivel 400 euró feletti áron kínálja majd a Microsoft a játékkonzolt. 2002-ben az első Xbox konzol európai piacon való megjelenésekor is 400 euró feletti összegért, azaz 479 euróért lehetett megvásárolni a játékgépet. Azt sem lehet még pontosan tudni, hogy milyen áron juthatnak majd hozzá az érdeklődők az Xbox-játékokhoz.

A redmondi óriás nem kommentálta a híreszteléseket. A Microsoft ugyanis augusztus 17-én a lipcsei Games Convention alkalmából hivatalosan is bejelenti, hogy mikortól és mennyiért vásárolhatják majd meg az európai lakosok a készüléket. A vállalat azonban már augusztus 15-én közli üzleti partnereivel ezeket az információkat.