Szélessávot a szegényeknek!

Genda Csongor Zoltán, 2005. augusztus 9. 20:23
Az Amerikai Egyesült Államok volt pénzügyminisztere Robert Rubin az Access@Home névre keresztelt projekt keretén belül 100.000 gyengén kereső honfitársának otthonába juttatná el a szélessávú internetet. A projekt kivitelezése mintegy 1 milliárd dollárba fog kerülni - tudhatjuk meg a Wall Street Journal hasábjairól.
Amerikában még mindig vannak olyan kevés jövedelemmel rendelkező családok, akik nem engedhetik meg maguknak az internet bevezetését, és az itt nevelkedő gyermekek csakis az iskolában használhatják a világhálót. Ebből aztán a későbbiekben továbbtanuló fiataloknak hátránya származhat.

"A technológia összeköti az embereket és internet-hozzáférés nélkül ma nem lehet senki teljes értékű tagja a társadalomnak"- nyilatkozta Rubin.

Az Access@Home keretén belül többek között 15.000 olyan lakást látnának el szélessávú internettel, melyek lakói az átlagjövedelem 60 %-ánál kevesebb bérből élnek. Emellett támogatnák még a számítógépet vásárlókat és internetes oktatásban is részesítenék a rászorulókat. A kezdeményezést anyagilag támogatja többek között a hálózati specialista Cisco és a Deutsche Bank.