Hotspotok nyaralóhelyeken - Európában és azon túl

forrás Prim Online, 2005. augusztus 13. 12:15
Akár kulturális érdeklődés, a természet szépsége vagy a kalandvágy vezérel, a következő nyaralóhelyeken egyben tesztelhetjük is a vezeték nélküli internetes hozzáférést is!

Etna (Szicília, Olaszország) : Egy forró pont

Izzó láva, hullámzó hamu és olvadó sziklák repülnek az égbe. Az Etna Európa legaktívabb vulkánja, és valószínűleg egyben a világ legforróbb hotspotja is! Tíz méterrel a kitörő krátertől a webkamerák élőben közvetítenek a Intel Centrino mobiltechnológiára épülő laptophoz. A képeket a vezeték nélküli hálózaton keresztül egy kutatóközpontba küldik.

Fokváros, Dél-Afrika: A kalandvágyók paradicsoma

A kontinens kapujában épült városra, Fokvárosra a hatalmas Táblás-hegység tekint. A város az Indiai- és Atlanti-óceán találkozásánál fekszik, és rengeteg adrenalinemelő kalandot kínál a földön és a vízben egyaránt. A cápákkal való búvárkodás vagy a rafting után a fokvárosi homokstrandokon a vezeték nélküli hotspotok által azonnal kapcsolódhatunk az internetre.

Cardiff, Wales: Élvezzük a játékot!

Ha fizikai megpróbáltatásokat inkább másra hagynánk, és inkább a legjobb sportolókat néznénk, a cardiffi Millenium Stadion erre a legmegfelelőbb hely! Akár a walesi rögbicsapatot, akár az angol vagy walesi futballcsapatok nemzetközi meccseit nézzük, nem kell kivárnunk a meccs végét jelző sípszót ahhoz, hogy másokkal is megoszthassuk élményeinket, a stadion vezeték nélküli hotspotja által.

Cote d Azur, Francia Riviéra: A fényűző élet játszótere

Ragyogó napfény, csinos városok, azúrkék tenger és csillogás. A Cote d Azur ideális nyaralócélpont azok számára, akik a felső tízezerrel szeretnének vegyülni, és akik a 30 kilométeres gyönyörű tengerpart végeláthatatlan lehetőségei között szeretnének válogatni. Vízisíelők vagy szörfösök is megtervezhetik útjaikat a következő strandig vagy öbölig, a cannes-i strandokon vagy a nizzai reptéren elérhető vezeték nélküli internetelérhetőség által.

Földközi-tenger, Törökország: Egy tengeri hotspot

A Dulcinea nevű hajót bármely tengerimádó bérbe veheti, aki a festői török partoknál szeretne vitorlázni. A fedélzeten vezeték nélküli internetes elérés is biztosítja a kapcsolatot a szárazföldön maradottakkal.

Chamonix, Franciaország: Másszunk hegyet!

A síelők európai síközpontjaként ismert Chamonix egész évben kalandos lehetőségeket biztosít az utazók számára. Nyaranta elsősorban a sziklamászás vagy a kanyoning népszerű. Akár tél van, akár nyár, a látogatók döntéseihez fontos lehet a másnapi időjárás-előrejelzés. Ezt többek között a The Clubhouse hotelben és bárban elérhető internetes hozzáférés segítségével lehet elolvasni.

Estoril, Portugália: Vegyünk lendületet!

Egész évben forró időjárással és a kihívást jelentő pályákkal Portugália Európa legfontosabb golfparadicsomává vált. A vezető golfklubok, mint például a Golfe Estoril most vezeték nélküli internetezést is biztosítanak, hogy a nyaralók és az üzletemberek a 18-as lyukas verseny után is ellenőrizhessék levelezésüket.

San Sebastian, Spanyolország: A tenger szerelmeseinek

Akár kezdő, akár haladó, a San Sebastian-i Real Nautico Klub magas szintű szolgáltatásokat nyújt a vízisportok szerelmeseinek, hogy tökéletesíthessék tudásukat Észak-Spanyolország legidillibb részén.

Egy oxigénpalackos merüléssel, vitorlázással és katamaránon való utazással teli nap után a nyaralók koktéllal relaxálhatnak, miközben felvehetik a naplementét, és a képeket azonnal feltölthetik online fotógalériájukba, a klub vezeték nélküli hotspotjának segítségével.

Róma, Olaszország: Élvezzük a hangulatot!

Semmi sem jobb egy helyi focimeccs hangulatánál, és Rómában, ahol a futball az élet része, a Lazio és Roma közötti meccs az egyik leginkább várt játék a szezonban. A Colosseum meglátogatása után miért is ne mehetnénk el az Olimpiai Stadionba, hogy a modern gladiátorok küzdelmét figyelemmel kísérve megoszthassuk az élményt otthoni barátainkkal is - a stadion vezeték nélküli internetes elérhetőségén keresztül.

Palma de Mallorca, Baleár-szigetek, Spanyolország: Biciklire fel!

A kultúrát és kalandot kedvelők körében rendkívül népszerű nyaralóhely a palmai öböl tengerpartja és kikötője, ahol mind a turisták, mind a kereskedelmi hajózás számára vezeték nélküli internetes hozzáférést biztosítanak. A minden évben megrendezett 320 kilométeres parti kerékpáros verseny után a biciklizők innen is tudtára adhatják az otthon maradt családtagoknak, hogy sikerült túlélni az erőpróbát.

Cambridge, Egyesült Királyság: egy történelmi hotspot!

Amellett, hogy évente 18 000 diákot támogat, a Cambridge Egyetemi Diákegyesületet több ezer turista is meglátogatja, az Egyesült Királyság legöregebb és legtörténelmibb egyetemén. A Cambridge Egyetem 2009-ig tartó ünnepségsorozata alatt (amikor is 800 éves lesz az intézmény) akár csónakázhatunk egyet a Cam folyón, majd a diákszövetségnél akár a weben is szörfölhetünk.

Megvilágosodás a vezeték nélküli városban (Vatikán)

Felbecsülhetetlen értékű művészeti kincsek gyűjteményével valószínűleg Vatikánváros a leggazdagabb, ugyanakkor legkisebb független állam a világon. Akár a művészeti alkotások, akár a lenyűgöző látványosságok (köztük a Sixtusi-kápolna, a Szent Péter-bazilika vagy a Szent Péter tér) ejtenek ámulatba, a vezeték nélküli internetes hozzáférés által minden élményt azonnal megoszthatunk szerte a világon élő barátainkkal.

Velence, Olaszország: Romantikus és a filmek szerelmeseinek paradicsoma!

Széles körben elismerik, hogy Velence a világ egyik legromantikusabb városa. Hogy magadba szívhasd a hangulatot, ossz meg kedveseddel egy gondolát, és ringatózzatok a csatornák mentén, csodálva a palazzókat. A Lido-sziget, amely 15 perces vaporettoútra van a Szent Márk tértől, homokos és fehér tengerpartot jelent az utazók számára, akik itt pihentethetik kimerült lábaikat, vagy megcsodálhatják a híres Palazzo del Cinemát, amely a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválnak ad helyet. Sőt, a vezeték nélküli hotspotok által a jövő filmkritikusai azonnal utánanézhetnek a legújabb mozifilmeknek, mielőtt a popcornnal a kezükben beülnének a moziba.

Párizs, Franciaország: La vie en rose

Látogass el Párizsba, és nézd rózsaszín szemüvegen keresztül az életet! Párizs egy város, amelyet fel kell fedezni, hiszen rengeteg nevezetesség, múzeum, kávéház és étterem kínál kikapcsolódási lehetőségeket. Hol kezdhetnénk máshol a párizsi felfedezőutat, mint a csillogó Champs-Élysées butikjaiban. És ha már ott vagyunk, miért ne néznénk utána az aznapi valutaárfolyamoknak, a környéket lefedő Wi-Fi hotspotok segítségével.

Amszterdam, Hollandia: A Total Football otthona

Amikor 1996 augusztusában az Amszterdam Arena megnyitotta kapuit, ez volt az első európai stadion, amelynek csúsztatható és zárható teteje volt, és a világ első stadionja lett, amely alatt út vezetett! A focimeccs nézői mostantól vezeték nélküli hotspotot használva is foglalhatnak jegyet a legtöbb eseményre, köztük az amerikaifutball-meccsekre, koncertekre, színházi előadásokra vagy akár jégrevükre!

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok: A jövő

A Dubaiba látogató turista rengeteg látványossággal - robosztus sziklákkal, félelmetes homokdűnékkel, buja zöld parkokkal; poros tradicionális falvakkal és luxusrezidenciákkal, ókori házaktól modern bevásárlóközpontokkal találkozhat, akár egyetlen nap alatt. A hatalmas, futurisztikus hotelekbe való ellátogatáshoz már akár Dubai kikötőjéből is lehet szobát foglalni, a telepített vezeték nélküli hotspot által.

Prága, Csehország: Történelmi vonzerő

A város a régi udvarok, sötét utcácskák és történelmi templomok labirintusa. Prága 1100 éves, városra néző vára szintén nagy jelentőségű történelmi emlék. A Vencel tér, a város szívében, vegyíti a kultúrát és az üzleti életet és természetesen vezeték nélküli hotspottal is rendelkezik!

Wieliczka, Lengyelország: Vezeték nélkül a föld alatt!
Lengyelországban a Wieliczkában található 327 méter mély sóbánya kötelező látnivaló azok számára, akik az UNESCO kulturális örökségekről szóló weboldalát gyakran böngészik. A lenyűgöző sótavak mellett a látogatók ingyenes vezeték nélküli internetezéshez juthatnak 135 méter mélyen, a bánya szívében is!

Englischer Garten / Angolkert, München: Egy pihentető hotspot

Európában a Military Gardens volt az első közpark, amely 1789-ben megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt is. Azóta Németország legnagyobb parkjává növekedett; jelenlegi területe eléri a 3,7 négyzetkilométert. Kiváló helyszín napozáshoz, játékhoz vagy csak olvasáshoz. De a parkban elhelyezett vezeték nélküli hotspot által folyamatosan online is maradhatunk, távol a zsúfolt városközponttól.