HP részletek a 15.000-es leépítésről

Genda Csongor Zoltán, 2005. augusztus 23. 19:01
A Hewlet Packard (HP) amerikai technológiai konszern szeptember 8-án informálja a vállalati tanácsok tagjait az Európában tervezett leépítések részleteiről.
" Arra számítunk, hogy konkrét információkat fogunk hamarosan kapni, ám még tisztázatlan, hogy vajon minden egyes országra vonatkozólag megtudhatjuk-e ekkor az elbocsátásokra vonatkozó pontos számadatokat"- nyilatkozta a Financial Times-nak Willi Bötticher, a HP a vállalati tanácsának elnöke.

A Hewlet Packard új vezetője, Mark Hurd kijelentette, hogy mindenképpen csökkenteni kell a kiadásokat, ezt pedig a 150.000-es személyi állomány mintegy 10 %-os karcsúsításával akarja elérni. A közel 15.000 alkalmazottól való megválással a Hewlet Packard az évi közel 2 milliárd dolláros megtakarítást szeretné elérni, hogy így költségeiket visszaszorítsák a konkurens cégek (Dell, IBM) kiadásainak szintjére. Az európai vállalati bizottság a tervek szerint szeptember 8-9-én ülésezik Brüsszelben, melynek során fény derül majd a leépítések részleteire.