Credit Suisse - NetLock együttműködés az elektronikus magánnyugdíjpénztári bevalláshoz

forrás Prim Online, 2005. augusztus 24. 17:47
A Credit Suisse ügyfelei Credit Suisse - NetLock co-branded biztonságos chipkártyán kapják meg saját – névre vagy cégre szóló - minősített tanúsítványukat, amellyel bármely más hazai magánnyugdíjpénztár felé is elvégezhető a hiteles, elektronikus magánnyugdíjpénztári bevallás.
A NetLock Kft., Magyarország vezető hitelesítés-szolgáltató vállalata együttműködési megállapodást írt alá a Credit Suisse Life & Pensions Pénztárszolgáltató Rt.-vel. A megállapodás keretében a Credit Suisse Life & Pensions Nyugdíjpénztár ügyfelei rendkívül kedvező feltételekkel térhetnek át a hagyományos, papíralapú magánnyugdíjpénztári bevallásról az internet alapú elektronikus bevallásra. Az elektronikus aláírással és időbélyegzővel ellátott hiteles, elektronikus magánnyugdíjpénztári bevallás keretében jelentős költség-, idő- és nem utolsósorban energiamegtakarítás érhető el. További előnyt jelent, hogy a két cég a Pénzjegynyomda Rt. által szállított, minősített Micardo chipet tartalmazó, közösen kialakított arculatot tükröző intelligenskártyán biztosítja a Credit Suisse ügyfelei számára a minősített tanúsítványt, amellyel bármely más hazai magánnyugdíjpénztár felé is elvégezhető a hiteles, elektronikus magánnyugdíjpénztári bevallás.

A Credit Suisse a magyarországi nyugdíjpénztárak közül elsőként hívja fel 55.000 ügyfelének figyelmét az áttérés lehetőségére.

A bevallásnak ez a formája számos előnyt jelent az ügyfeleknek: gyorsabb, mert nem igényel papírmunkát, és hatékonyabb, mert könnyen ellenőrizhető. Könnyíti a bevallási folyamatot, mert az adatok feltöltése után egyetlen gombnyomással elküldhető a bevallás, valamint költségkímélő, mert nem igényel papír- és postaköltséget. A bevallás megérkezéséről azonnal, a bevallás helyességéről pedig 5 napon belül visszaigazolást kap az ügyfél. A bevallás hiteles és titkosított.