Az ekho informatikusokra történő kiterjesztését követeli az MDF

forrás Prim Online, 2005. augusztus 27. 09:59
Pettkó András, a Magyar Demokrata Fórum Informatikai Kollégiumának vezetője tiltakozik az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulást igénybe vehető foglalkozási területek listájának szűkítése miatt.
A kormány javaslata szerint az előzetes ígéretekkel szemben az informatikusok és a szoftverfejlesztők kimaradnának ebből az újfajta adózási lehetőségből.

Az MDF Informatikai Kollégiumának a vezetője felszólítja Kovács Kálmán informatikai és hírközlési minisztert, valamint Kóka János gazdasági és közlekedési minisztert, aki néhány hónapja még az Informatikai Vállalkozók Szövetségének elnöke volt, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy az Országgyűlés elé kerülő egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásról szóló (ekho) törvényjavaslatban az informatikusok és a szoftverfejlesztők is benne legyenek.

A képviselő álláspontja szerint az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás bevezetése az informácós társadalom megerősödése, elterjedése, és Magyarország gazdaságának dinamikus fejlődése érdekében elengedhetetlen lépés. Elősegítené a távmunka elterjedését és megerősödését is.

Hazánk tele van kitűnő szoftverfejlesztőkkel, informatikusokkal, szellemi műhelyekkel, kis- és középvállalkozásokkal. Európai Uniós csatlakozásunk után azonban ezen a fontos szakmai területen nagyon megnőtt az agyelszívási hajlandóság, aminek megakadályozása nemzetstratégiai feladat. Mindezeken túl a javaslat elfogadása elősegítené a Magyar Demokrata Fórum által képviselt, egy normális ország elérését célzó gazdaságfehérítési törekvéseket is.

Az MDF Informatikai Kollégiumának vezetője felszólítja Kovács Kálmán informatikai és hírközlési minisztert, valamint Kóka János gazdasági és közlekedési minisztert, aki néhány hónapja még az Informatikai Vállalkozók Szövetségének elnöke volt, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy az Országgyűlés elé kerülő egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásról szóló (ekho) törvényjavaslatban az informatikusok és a szoftverfejlesztők is benne legyenek.

Magyar Demokrata Fórum
Informatikai Kollégiuma