Új Sony MP3: Három perc töltéssel három óra zene

Genda Csongor Zoltán, 2005. augusztus 27. 22:03
A Sony hamarosan bemutat egy új, az NW-E sorozathoz tartozó MP3-lejátszót, mely kisebb elődeinél és akkumulátora a gyártó adatai szerint 50 órán keresztül képes működtetni a készüléket - nyilatkozta ma Hamburgban Frank Offermanns, a Sony egyik munkatársa.
Offermannstól azt is megtudhattuk, hogy az energiaegységet elegendő rövid ideig tölteni ahhoz, hogy aztán órákon keresztül használhassuk a lejátszót. "Három perc töltéssel a továbbiakban akár három órán keresztül hallgathatjuk kedvenc dallamainkat" - így Offermanns. Az új készüléket szeptember közepétől vásárolhatják majd meg az érdeklődők. A Sony két változatban is forgalomba hozza a lejátszót és a vásárlók választhatnak majd az 512 Mb-os illetve az 1 Gb-os playerek közül, ám mindkét típus esetén alapfelszerelés lesz a beépített rádió.

A Sony a jövő hónap első hetében Berlinben tartandó rádió-kiállításon fogja bemutatni az új MP3-lejátszót. A tervek szerint a készüléket 120 euró illetve e feletti áron lehet majd megvásárolni annak függvényében, hogy az 512 MB-s vagy az 1 GB-os modellt választjuk.