A németek szabadságra is notebookkal (no és "handyvel") utaztak

forrás Prim Online, 2005. augusztus 28. 20:46

Feltehetően nemcsak a németekre igaz, de közöttük immár egy felmérés is igazolja, hogy 70 százalékuk a szabadságukon is elérhető mobiltelefonon, egy negyedük pedig a notebookot is viszi magával, hogy "on line" maradjon. A notebook mennyiséget kiegészíti a PDA-sok és az internetes telefonnal rendelkezők száma, így együtt minden második német a szabadságán is tart magánál internetezésre alkalmas eszközt.

A számokat némiképp torzítja, hogy a Steria Mummert Consulting által elvégzett felmérés az interneten történt, így a válaszadók is azok, akiknél dominál az internet-használat. Ezek körében minden negyedik ember a főnök és a kollegák számára is elérhető kívánt maradni. Ennél jóval nagyobb százalék az, aki a mobilt az otthon maradt családtagokkal és barátokkal való kapcsolattartásra használja.

A fentiek ellenére a mobil eszközök még nem szorították ki teljesen a klasszikus képeslapokat, tízből heten még ma is küldenek ilyen hagyományos üdvözleteket szeretteiknek, rokonaiknak vagy akár kollegáiknak. Csak minden tizedik válaszadó mondta, hogy nála ezt már az SMS vagy az MMS váltotta föl.