Az EADS befejezte a Nokia Professional Mobile Radio akvizícióját

forrás Prim Online, 2005. szeptember 5. 16:38
Az EADS szeptember 5-én Münchenben tájékoztatta az érdekelteket, hogy lezárta a Nokia Professional Mobile Radio (PMR) üzletág akvizíciós folyamatát. Ismeretes, hogy az Európai Bizottság az EU versenyről és monopóliumról szóló szabályozásai alapján jóváhagyta az akvizíciót. Az EADS összes, a professzionális mobil rádió-kommunikációval összefüggő tevékenysége azonnali hatállyal összevonásra került, megalakítva ezzel a vállalat új üzletágát az EADS Secure Networks-öt.
Az EADS Secure Networks indulása új korszak kezdetét jelenti az európai PMR iparágban. Belbiztonsági és nagy megbízhatóságú rendszermegoldásaival az EADS Systems House DCS megalapozta globális szállítói pozícióját a piacon. Az EADS a világ egyetlen olyan vállalata, amely mindkét vezető szabvány, a Tetra és a Tetrapol  alapú nagybiztonságú, digitális rádió-kommunikációs rendszerek teljes kiépítésére képes. Európa egyik legnagyobb PMR forgalmazójaként az EADS kiváló lehetőséget lát a világszintű értékesítési csatornák feltérképezésében.

Az EADS mindkét technológiát folyamatosan fejleszti annak érdekében, hogy a vállalat meglévő és jövőbeli ügyfelei számára egyaránt a legjobb, a specifikus igényeket maximálisan kielégítő szolgáltatásokat kínálhassa.
Az EADS Secure Networks üzletága 56 országban épített ki 130 digitális rádió-kommunikációs hálózatot, amelyek közül több mint 30 teljes országot lefedő rendszer, és ezzel globális piacvezető pozíciót szerzett.

Az EADS az űrrepülésipari-, a védelmi- és a kapcsolódó szolgáltatások globális piacvezetője. 2004-ben a társaság értékesítése 31,8 milliárd euró volt, és mintegy
110000 főt foglalkoztatott.