Az Albacomp nyerte a hódmezővásárhelyi e-önkormányzat fejlesztési pályázatát

forrás Prim Online, 2005. szeptember 5. 17:10
Több mint 328 millió forint értékben szállít hardvereszközöket és fejleszt szolgáltató portált, valamint elektronikus ügykezelést támogató rendszert az Albacomp Rt. Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatának.
Az idén 20 éves Albacomp Rt., a magyarországi informatikai piac egyik vezető vállalata, egy több mint 328 millió forint értékű projekt keretében elektronikus önkormányzati rendszert helyez üzembe Hódmezővásárhelyen. A 2006 végéig kiépülő e-önkormányzati portál segítségével az önkormányzat bevezeti az elektronikus ügyintézést.

Az ügyviteli rendszer fejlesztése és bevezetése mellett az Albacomp szállítja a szükséges informatikai eszközöket is, amelyekre a vállalat 5 éves garanciát biztosít. Az Albacomp az elektronikus ügyintézés mellett – szintén a projekt keretein belül – korszerű térinformatikai rendszert is fejleszt a Hódmezővásárhelyi Önkormányzatnak, amelynek segítségével a portálon elérhetők lesznek a város digitális térképeire épülő szolgáltatások is. Az új elektronikus önkormányzati rendszerhez a Gazdasági Versenyképesség Operatív Program Szolgáltató Önkormányzat pályázat keretében elnyert támogatás európai uniós forrásból érkezik.

A Hódmezővásárhelyi Önkormányzat tárgyalásos közbeszerzési eljárás lefolytatása után döntött az Albacomp mellett. A portálfejlesztésben alvállalkozóként az IND Kft., a térinformatikai fejlesztésben a Geometria Kft., az ügymenetkezeléshez kapcsolódó fejlesztésben pedig a SZÜV Rt. vesz részt.