Siemens és Juniper szállítja a Telenor új multiszolgáltatású IP platformját

forrás Prim Online, 2005. szeptember 7. 12:04
A norvég Telenor ASA távközlési, adat- és médiakommunikációs szolgáltató cég a Siemens Communicationst bízta meg szélessávú hálózatának felújításával, amelyet egy új generációs IP/ MPLS (Multiprotocpol Label Switching) hálózatra kíván cserélni.
A megrendelésbe átfogó szolgáltatási és karbantartási csomag is beletartozik. A Siemens fogja telepíteni, kiszolgálni és karbantartani a "core" és "edge" útválasztókat, amelyeket globális partnere, a Juniper Networks gyárt.

Az új infrastruktúra lehetővé teszi a Telenor számára, hogy vállalati és lakossági ügyfeleinek biztonságos, nagy teljesítményű hálózati kapacitást biztosítson az új generációs integrált adatok, hang- és videoszolgáltatások ("triple-play") iránti megnövekedett igények kielégítésével egyetlen szélessávú hálózat segítségével.

Az új hálózat szintén RESIP alapú (RESilientIP), amely egy a Siemens és a Juniper Networks által közösen kifejlesztett új generációs hálózattervezési módszertan, illetve program. Az egységes IP/MPLS alapú hálózat használatával a Telenor fejlett szolgáltatásokat és alkalmazásokat kínálhat majd minden ügyfele számára, az eddigieknél olcsóbban. A Siemenst és a Junipert részletes értékelési folyamat nyomán választották ki, amely során a technológiát, illetve a Telenor üzleti modellkjének a megértését is tesztelték. A Siemens Communications szerelni fel a Juniper Networks E-, M-, és T- sorozatú routing platformjait. Ezek a platformok lehetővé teszik a szolgáltatóknak, hogy jó minőségű hang-, videó-, adat- és más szolgáltatásokat nyújtsanak IP/MPLS hálózaton keresztül, megbízható teljesítmény és biztonsági szintek mellett.