Iskolakezdés Novell Linux Desktoppal és online dolgozatírás

forrás Prim Online, 2005. szeptember 8. 08:54
A Novell bejelentette, hogy az őszi tanévkezdéskor több ezer indianai középiskolás számára biztosít új tanulási lehetőséget a Novell Linux Desktop operációs rendszerrel. A Novell segítségével idén ősszel 1600 Intel platformra épülő iskolapadba épített számítógépet telepítenek, a későbbiekben pedig Indiana állam összes középiskolájában minden tanulónak egy Linux számítógépet biztosítanak. A Novell kezdeményezésének jóvoltából több mint 300 000 indianai középiskolásnak lesz lehetősége gyorsabban elérni az oktatási anyagokat, és felgyorsítani a tanulás folyamatát.
„Habár az Indiana ACCESS (Affordable Computers for Every Secondary Student - Megfizethető Számítógépek Minden Középiskolásnak) programot kezdetben az állam finanszírozta, manapság egyre több iskola dönt úgy, hogy saját költségvetésből támogatja ezt a remek kezdeményezést, felgyorsítva ezzel a számítógépes rendszerek bevezetését az iskolákban.” - nyilatkozta Mike Huffman, az Indianai Oktatási Minisztérium munkatársa. „Indiana állam elkötelezett híve az oktatás haladásának és fejlődésének. Ez a program lehetővé teszi az online dolgozatírást, az információk könnyebb elérhetőségét, elősegíti a diákok eredményesebb tanulását, valamint a tanároknak és a diákoknak egyaránt gyors hozzáférést biztosít a tanulást segítő modern eszközökhöz. A nyílt rendszerek számos előnye közül, számunkra, mint az iskolák számára általában, a legfontosabb a költségmegtakarítás.” – tette hozzá Huffman.

„A diákoktól indult el ez a kezdeményezés, hogy az eredményesebb tanulás érdekében az indianai középiskolákban 1:1 diák-számítógép arányt érjünk el. A magas költségek azonban eddig komoly problémát jelentettek. A Linux felületek azonban minden olyan funkciót biztosítanak, amire a tanulóknak szükségük lehet, mindezt nyílt környezetben és rendkívül alacsony áron. Így a középiskoláknak még több lehetőségük lesz a diákok eredményes oktatására és az életre való felkészítésére.” – tette hozzá Huffman.