Az eBay megvásárolná a Skype internetes telefontársaságot

Milkovits Gábor, 2005. szeptember 8. 20:23
A Wall Street Journal értesülése szerint az eBay, a világ vezető online aukciós házát üzemeltető társaság 2-3 millió dolláros összegért megvásárolná a Skype VoIP internetes telefontársaságot.
Az újság egyik meg nem nevezett hírforrása szerint a két cég jelenleg tárgyalásokat folytat az ügyletről, ám ezek még csak viszonylag kezdeti szakaszban vannak, így a felvásárlás ténye korántsem vehető biztosra. Az ügylet mindenesetre drámai változást hozna az eBay arculatában és üzleti stratégiájában. Egyelőre egyik érintett társaság részéről sem kommentálták az értesülést, ám az bizonyos, hogy a szoftverével a fix díjas internetes előfizetéssel rendelkezők számára ingyenes telefonálást biztosító Skype már több technológiai céggel is tárgyalt a vállalkozás értékesítéséről.

Az eBay internetes aukciós szolgáltatásának tartós megszilárdulása után egy ideje már komoly terjeszkedést folytat más területeken is. Így például még 2002-ben felvásárolta az elektronikus pénzforgalmat kezelő PayPal-t, azóta pedig megvetette a lábát az internetes hirdetési és kereskedelmi piac több speciális szegmensében is. Az internet-alapú telefonos szolgáltatás ugyanakkor ezeknél valamivel távolabb áll a cég eredeti profiljától.