A Graphisoft hazaköltözik

MTI Sajtóadatbank, 2005. szeptember 9. 09:21
A Graphisoft igazgatósága a társaság székhelyének Budapestre helyezését javasolja a részvényeseknek, akik - várhatóan november elején - rendkívüli közgyűlésen döntenek a javaslatról - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
Az Amszterdamban bejegyzett Graphisoft székhelyének megváltoztatását a közlemény szerint az indokolja, hogy a társaság kezdettől fogva elsősorban Magyarországon működött, és székhelyét célszerű működésének, illetve tőzsdei jegyzésének helyére áthelyezni.

Az építészeti szoftvereket gyártó Graphisoft központja kezdettől fogva Magyarországon volt, tevékenységének és eszközeinek, beleértve ingatlanait, legjelentősebb hányada Magyarországon van. Magyarországnak az Európai Unióhoz történt csatlakozásával a hollandiai jelenlét szükségessége megszűnt.

Az áthelyezéstől évi mintegy 150-200 ezer euró adminisztratív és jogi költség megtakarítást remél a társaság. Az áthelyezést megkönnyíti, hogy a Graphisoft SE 2005. július 27-i hatállyal európai részvénytársasággá alakult át. A székhely-áthelyezés munkavállalói jogokat nem érint, mivel a társaságnak nincsenek munkavállalói Hollandiában. Az áthelyezéssel a részvényesek jogai sem változnak.